Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 32. vasárnap

2013.11.09

 Évközi 32. vasárnap

2013. november 10.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (november 11.): Toursi Szent Márton püspök

Kedd (november 12.): Szent Jozafát püspök és vértanú

 

1)     A mai vasárnapon a Sérsekszőlősi, a Zalai és a Tabi templomaink felújítására adakozunk. Isten fizesse meg mindnyájatoknak.

2)     Előre hirdetem, hogy a jövő vasárnap tartjuk a Lullai és a Bábonyi templomok búcsúját. Lullán 8 órakor, Bábonyban pedig 11 órakor Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva. Torvajon szombaton délután 3 órakor lesz a szentmise.

3)     Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

4)     November 23-án (szombaton), építésének és felszentelésének 30. évfordulóját ünnepli a lullai Szent Erzsébet templom, ezen alkalomból Dr. Perger Gyula egyháztörténész, püspöki referens mutat be ünnepi szentmisét délután 14 órakor, majd megáldja a templom melletti Szent Erzsébet szobrot, és a templom új zászlóit. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket az egyházközségek területéről.

5)     Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni nálam november végéig. Újság előfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. A Keresztény élet, éves díja jövőre 8840 Ft. Az Új ember újság éves díját csak december 20-a után fogják közölni.

6)     November 13-tól 22-ig a Szentföldre vezetek egy zarándoklatot, ezért nem tartózkodom itthon, a helyettesem Dr. Takács Lajos ny. plébános atya lesz. Bármilyen ügyben ő lesz az illetékes.

7)     Hagyományt teremtő céllal az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt, amely bevételét jótékony célra fordítjuk. Idei célunk, hogy népszerűsítsük az Újudvari Szent Rita Katolikus Tábort, s nyáron minél több gyermek és fiatal pihenését, feltöltődését segíthessük. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, képeslap, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat 2013. november 27 – 29-e között juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel. A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben két vasárnap is, december 1-jén és 8-án reggel 8.30-tól 11.30-ig.