Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 34. vasárnap - 2014. november 23.

2014.11.22

Évközi 34. vasárnap

Krisztus Király vasárnapja

2014. november 23.

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (november 24.): Szent Dung-Lac András áldozópap és társai vietnámi vértanúk emléknapja

  1. Ma Krisztus Király vasárnapja van az egyházi év utolsó vasárnapja. A mai szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.

 

  1. A mai vasárnap országos gyűjtés lesz a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk!

 

  1. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult tárgyakat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk a Testvérekhez, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat 2014. november 26 – 29-e között juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel. A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben november 30-án és december 7-én reggel 9.30-tól 12.30-ig. Valamint a Fő téren december 18-19-én du. 15.00 –tól 19.00 óráig.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. A Keresztény élet újság éves díja 9360 Ft lesz, amelyet a sekrestyében lehet befizetni. Az Új ember újság éves díját december 20-a után fogják közölni.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 5 órától a templomokban. Az első alkalomra november 29-én szombaton kerül sor az Evangélikus templomban a Tabi Fúvószenekar közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdet Sándor Zoltán református lelkipásztor. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalmakkor részt tudjunk venni!

 

  1. Jövő vasárnap advent 1. vasárnapja, megkezdjük a készületünket Krisztus Urunk születésének méltó megünneplésére.