Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 34. vasárnap

2013.11.23

 Évközi 34. vasárnap

2013. november 24.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szombat (november 30.): Szent András apostol ünnepe

 

1)     Ma Krisztus Király vasárnapja van az egyházi év utolsó vasárnapja. A mai szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.

2)     Ma országos gyűjtés van a Karitász javára így adjuk majd adományainkat rászoruló Testvéreinknek.

3)     Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.

4)     Hálásan köszönöm meg mindazok segítségét, akik bármit is tettek, hogy a Lullai ünnepünk ilyen szépre sikerüljön. Köszönöm a hívek nagylelkű adományait, a templom új szőnyegjeit, az új zászlókat, és a sok háttérmunkát, amelyet talán senki sem tud. Külön köszönet Dr. Perger Gyula egyháztörténész, püspöki referens atyának, hogy számos tennivalója mellett időt szakított ránk. Jó Isten fizessen neki vissza százszorosan jóságáért. „Mert ha az Úr nem építi a házat hasztalan fárad az építő.”

5)     Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új ember, illetve Keresztény élet újságokat előfizetni. Szíveskedjenek jelezni nálam december 8-ig. Újság előfizetést a jövő évre csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. A Keresztény élet, éves díja jövőre 8840 Ft. Az Új ember újság éves díját csak december 20-a után fogják közölni.

6)     Hagyományt teremtő céllal az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt, amely bevételét jótékony célra fordítjuk. Idei célunk, hogy népszerűsítsük az Újudvari Szent Rita Katolikus Tábort, s nyáron minél több gyermek és fiatal pihenését, feltöltődését segíthessük. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngy ékszer, képeslap, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző stb.) szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat 2013. november 27 – 29-e között juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel. A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben két vasárnap is, december 1-jén és 8-án reggel 8.30-tól 11.30-ig.

7)     Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja, megkezdjük készületünket Krisztus Urunk születésének méltó megünneplésére.