Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 4. vasárnap - 2015. február 1.

2015.02.01

Évközi 4. vasárnap

2015. február 1.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (február 2.): Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony)

Kedd (február 3.): Szent Balázs püspök és vértanú

Csütörtök (február 5.): Szent Ágota szűz és vértanú

Péntek (február 6.): Miki Szent Pál és társai vértanúk

 

  1. A mai vasárnapon a Sérsekszőlősi és a Zalai templomok szépítésére adjuk adományainkat, amelyet a Jó Isten fizessen vissza mindenkinek bőkezű ajándékai által.
  2. Mai vasárnap első-vasárnap délután 3 órakor Bábonyban is lesz szentmise, majd 5 órától a plébániatemplomban Szentségimádást tartunk Magyarország, Egyházmegyénk, Egyházközségeink lelki megújulásáért 6 órakor pedig szentmise lesz.
  3. Február 2-a (hétfő) Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe, az esti szentmise keretében tartjuk a gyertyaszentelést. Kérem a Testvéreket, gyertyákat hozzanak magukkal!
  4. Február 3-án (kedden) Szent Balázs püspök és vértanú ünnepén, az esti szentmise keretében és vasárnap minden szentmisében Balázs-áldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.
  5. Február 7-én (szombaton) délután 3 órakor a Megyeri templomban is lesz szentmise.
  6. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban a jövő héten.  Előre is köszönjük a szervezők nevében.
  7. Február 7-én (szombaton) tartjuk a II. Egyházközségi bálunkat, amely este 6 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, Önkormányzati iskola ebédlője (Virág utca 12.) Néhány jegy még kapható, aki esetleg gondolkodik. A belépő ára 4000 Ft/fő, amely tartalmazza a vacsora árát is. Támogatói jegy is vásárolható 2000 Ft/ fő áron. Jegyek kaphatók Hajduné Kocza Veránál a bútorboltban, valamint a sekrestyében és a plébánián. Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal, süteményekkel azonban meglephetik asztaltársaságukat!!!
  8. Előre hirdetem, hogy jövő szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepén este 6 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat, értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem iratkozzanak fel, vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt és után a sekrestyében és a plébánia elérhetőségein.
  9. Jövő vasárnap a Megyeri, a Lullai, a Torvaji, és a Tabi templomok felújítására adjuk adományainkat.