Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 6. vasárnap - 2015. február 15.

2015.02.15

Évközi 6. vasárnap

2015. február 15.

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (február 18.): HAMVAZÓSZERDA- SZIGORÚ BÖJTI NAP

 

  1. Ma este fél 6 órától Lourdes-i kilencedet imádkozunk. A közös imádkozásra szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A lourdes-i imádság azokon a napokon, amikor esti szentmise van a templomunkban kerül megtartásra. (Hétfő, Kedd, Csütörtök, Péntek, és Vasárnap)

 

  1. Szerdán Hamvazószerda, (szigorú böjti nap). Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban reggel 8 órakor és este 6 órakor. A szentmisék keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket valamint vasárnap is.

 

  1. Nagyböjt péntekjein este 5 órától keresztutat végzünk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Hálásan köszönöm azok munkáját, akik az egyházközségi bálunk szervezésében és lebonyolításában részt vettek. Köszönöm a nagylelkű felajánlásokat, amelyek nélkül nem tudtuk volna ilyen szinten megrendezni a bálunkat. Isten fizesse meg mindenkinek, akik bármit is tettek, akár fizikálisan, akár imádságok által kísértek és támogattak bennünket.

 

  1. Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Katolikus iskolák javára, perselyadományokat továbbítjuk az Egyházmegyei központba.