Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi 8. vasárnap

2014.03.01

 Évközi 8. vasárnap

2014. március 2.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (március 5.): HAMVAZÓSZERDA szigorú böjti nap

 

1)     Ma este 5 órától szentségimádást tartunk Magyarország, Egyházmegyénk, Egyházközségünk lelki megújulásáért. 6 órakor pedig szentmise lesz.

2)     Az elmúlt vasárnap a Katolikus Iskolák javára adtuk perselyadományainkat, az összegyűlt 55000 Ft-ot továbbítottuk a Püspökségre.

3)     A mai vasárnap a Megyeri, Sérsekszőlősi és a Zalai templomok felújítására adjuk adományainkat. Előre hirdetem, hogy a jövő vasárnap a Lullai és a Tabi templomok felújítására adjuk adományainkat.

4)     Szerdán Hamvazószerda, (szigorú böjti nap). Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban reggel 8 órakor és este 6 órakor. A szentmisék keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket valamint vasárnap is.

5)     Nagyböjt péntekjein este 5 órától keresztutat végzünk, szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

6)     Szeretettel kérem a Testvéreket, ha a lakást kinőtt zöldnövényei vannak, és azt felajánlaná a templom részére szívesen fogadnánk. (szobafenyő, pálma-félék stb.) A szentély díszítéséhez. Előre is hálásan köszönöm!

7)     Aki szeretne ez évben szentmisét mondatni az jelezze az időpontot. Szentmisét mondathatunk élő és meghalt szeretteinkért. Ne feledkezzünk meg róluk, számukra ez lehet a legnagyobb ajándék, amely által segíthetünk rajtuk, hogy üdvösségre jussanak.

8)     Május 2-án (péntek-hosszú hétvége) egyházközségi zarándoklatot hirdetek Szombathely - Mariazell útvonalon. Program: indulás kora reggel, Szombathelyen pihenő, majd továbbutazás Máriazellbe, amely egy darab magyar föld az Alpokban, a szentély egyik alapítója Nagy Lajos magyar király. Szentmise a kegytemplomban a csodatévő „celli Mária” szobránál, keresztút, majd szabadprogram. Hazautazás rövid pihenőkkel, visszaérkezés késő este. Részvételi díj: 12.000 Ft/fő amely tartalmazza az utazást, idegenvezetést. Jelentkezni lehet az összeg befizetésével a sekrestyében és a plébánián.

9)     Lassan eljön az iskolai beíratások időszaka, szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A Katolikus Iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatás, heti két órában. Az Önkormányzati Iskolában 1-2. és 5-6. osztályokban válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.

10)Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.