Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 18. vasárnap

2015.08.04

Évközi 18. vasárnap

2015. augusztus 2.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (augusztus 4.):                  Vianney Szent János Mária áldozópap emléknapja

Csütörtök (augusztus 6.): Urunk színeváltozásának ünnepe

Szombat (augusztus 8.):   Szent Domonkos áldozópap emléknapja

 

 

  1. Augusztus 2-án, vasárnap  a megyeri, a lullai és a torvaji templomaink felújítására adjuk adományainkat!

 

  1. Augusztus 2-a, elsővasárnap, szentmise lesz 1500 órakor a bábonyi kápolnában. Tabon a plébániatemplomban 1700 órától szentségimádást tartunk: Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségeink lelki megújulásáért, ezt követően 1800 órakor szentmise lesz.

 

  1. Augusztus 14-én, pénteken az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért! 2000 órakor Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen van miért és ki(k)ért imádkoznunk.

 

  1. Előre hirdetem, hogy augusztus 15-én, szombaton Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ!  Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni vagy a délelőtt 1100 vagy az este 6 órakor kezdődő szentmisén.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.