Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 19. vasárnap

2015.08.17

Évközi 19. vasárnap

2015. augusztus 9.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 10.):               Szent Lőrinc diakónus és vértanú ünnepe

Kedd (augusztus 11.):                Szent Klára szűz emléknapja

Csütörtök (augusztus 13.):                  Boldog XI. Ince pápa emléknapja

Péntek (augusztus 14.):              Szent Maximilián Mária Kolbe

áldozópap és vértanú emléknapja

Szombat (augusztus 15.):           Szűz Mária mennybevétele

                                               Nagyboldogassszony. - főünnep

 

 

 

  1. Augusztus 9-én, vasárnap a sérsekszőlősi, a zalai és a plébániatemplom felújítására és szépítésére adjuk adományainkat!

 

  1. Augusztus 14-én, pénteken, az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért. 2000 órakor  szentmise, majd Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen van miért és ki(k)ért imádkoznunk.

 

  1. Augusztus 15-én, szombaton, Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ!  Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni vagy a 1100 vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén. Ezen a napon a 700 órakor kezdődő szentmise elmarad.

 

  1. Augusztus 16-án, vasárnap, ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Augusztus 20-án, csütörtökön államalapító Szent István királyunk ünnepe van. Lullán 830 órakor tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, az ünnepség után 1000 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a város főtéren (jó idő esetén), amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a testvéreket e szép ünnepre. Ezen a napon este nem lesz szentmise!

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.