Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 22. vasárnap

2015.09.08

Évközi 22. vasárnap

2015. augusztus 30.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Csütörtök (szeptember 3.):                  Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító

emléknapja

Szombat (szeptember 5.):           Kalkuttai Boldog Teréz szűz emléknapja

 

 

  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék. Jelentkezni a fakultatív hittan oktatásra az iskolákban a hitoktatóknál lehet!

 

  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséjét szeptember 1-jén, kedden a 800 órakor kezdődő évnyitó keretében tartjuk.

 

  1. Szeptember 2-tól kezdve a szerda reggeli szentmisék az iskolai tanév ideje alatt 800 órakor kezdődnek!

 

  1. Szeptember 4. elsőpéntek, délelőtt a betegek látogatását és gyóntatását végzem. 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 13-án, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk. A torvaji templomban a vasárnapi szentmise csak ezen alkalommal szombaton 1800 órakor kezdődik!

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. Hirdetem, hogy Püspök atya engedélyével szeptembertől sem hétfőn, sem kedden nem tartózkodom itthon. Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Intézetében a doktori iskola hallgatója leszek. Szeretettel kérem, hordozzanak imáikban!

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.