Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 23. vasárnap

2015.09.08

Évközi 23. vasárnap

2015. szeptember 6.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő         (szeptember 7.):                Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok,

kassai vértanúk  ünnepe

Kedd (szeptember 8.):                 Szűz Mária születése, Kisboldogasszony ünnepe

Szombat (szeptember 12.):                   Szűz Mária szent neve emléknapja

 

 1. Szeptember 6-án, vasárnap adományainkat a sérsekszőlősi, megyeri és a zalai templom felújítására adjuk.
 2. Szeptember 6-án, vasárnap a bábonyi kápolnában 1500 órakor, Sérsekszőlősön pedig a tavalyi évhez hasonlóan 1630 órakor lesz a szentmise a hegyi keresztnél, rossz idő esetén pedig a templomban.
 3. Szeptember 6-án, vasárnap 1700 órától szentségimádást tartunk hazánk, egyházmegyénk, egyházközségeink lelki megújulásáért, 1800 órakor pedig szentmise lesz.
 4. A héten megkezdődött az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is iskoláinkban. Köszönöm a hitoktatóink - Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), Csirke Erika és Vajdáné Tóka-Farkas Ildikó – munkáját, akik segítségemre lesznek az új tanévben.
 5. Szeptember 2-tól kezdve a szerda reggeli szentmisék az iskolai tanév ideje alatt reggel 800 órakor kezdődnek!
 6. Szeptember 8-án, kedden Kisboldogasszony napján szentmisék lesznek 800 és 1800 órakor Tabon a plébániatemplomban.
 7. Szeptember 12-én, szombaton 1800 órai kezdettel a torvaji evangélikus templomban orgonakoncertet ad Dr. Finta Gergely DLA orgonaművész. A torvaji orgona hazánk egyik legrégebbi és legkülönlegesebb barokk orgonája, amelyet nemrégiben teljesen felújítottak. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit erre a szép alkalomra.
 8. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 13-án, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk. A torvaji templomban a vasárnapi szentmise csak ezen alkalommal szombaton 1800 órakor kezdődik.
 9. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.
 10. Hirdetem, hogy Püspök atya engedélyével szeptembertől sem hétfőn sem kedden nem tartózkodom itthon. Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi intézetében a doktori iskola hallgatója leszek. Szeretettel kérem, hordozzanak imáikban! TEMETÉSEKET EZÉRT (HÉTFŐ-KEDD KIVÉTELÉVEL) A HÉT MÁSODIK FELÉBEN VÁLLALOK! Nagyon rendkívüli esetben Lajos atya megtalálható!
 11. Megérkeztek a 2016. évi naptárak. Kalendárium 500 Ft, Forgatós naptár 250 Ft, Gyereknaptár 200 Ft, Egylapos falinaptár 50 Ft.