Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 25. vasárnap

2015.09.14

Évközi 25. vasárnap

2015. szeptember 20.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő         (szeptember 21.):              Szent Máté apostol és evangélista ünnepe

Szerda (szeptember 23.):             Pietrelcinai szent Pio szerzetes és áldozópap

emléknapja

Csütörtök (szeptember 16.):       Szent Gellért püspök és vértanú emléknapja

 

 

  1. Szeptember 24-én, csütörtökön ünnepeljük iskolánk védőszentjének, Szent Gellért püspök és vértanúnak ünnepét. A szentmise délelőtt 1100 órakor kezdődik. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

 

  1. Szeptember 27-én, vasárnap Szentírás vasárnapja, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk.

 

  1. Előre hirdetem, hogy október 4-én tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)

 

  1. Továbbá hirdetem, hogy október 4-én, vasárnap a 1100 órás szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /gyümölcs, szörp, bor, sütemény, kalács…/.

 

  1. Szent István kora óta kötelezettségeink között szerepel, hogy az egyházat anyagi hozzájárulásainkkal is egyházi adó címén támogassuk. Az esztendő fele eltelt, akiknek anyagi lehetőségük engedi, azokat kérem, hogy ezen kötelességüknek tegyenek eleget.

 

  1. Már kaphatók a 2016. évi naptárak és a kalendárium, megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.