Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 26. vasárnap

2015.10.09

Évközi 26. vasárnap

2015. szeptember 27.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (szeptember 29.):          Szent Mihály, Szent Gábor, Szent Rafael

                                           főangyalok ünnepe

Szerda (szeptember 30.):        Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknapja

Csütörtök (október 1.):         A Gyermek Jézusról nevezett (Lisieux-i) Szent Teréz

     szűz és egyháztanító emléknapja

Péntek (október 2.):                       Szent Őrzőangyalok emléknapja

 

  1. Szeptember 27-én, Szentírás vasárnapja van. Ne feledjük el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk.

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

  1. Október 2-án elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását, látogatását végzem. 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Október 4-én, vasárnap a sérsekszőlősi és a zalai templomok szépítésére adjuk adományainkat, mindenki a saját temploma javára. Köszönöm a havonkénti nagylelkűségét mindazoknak, akik mindezen szándékokat szívükön hordozzák.

 

  1. Október 4-én, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)

 

  1. Október 4-én, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /gyümölcs, szörp, bor, sütemény, kalács…/.

 

  1. Szent István kora óta kötelezettségeink között szerepel, hogy az egyházat anyagi hozzájárulásainkkal is egyházi adó címén támogassuk. Az esztendő fele eltelt, akiknek anyagi lehetőségük engedi, azokat kérem, hogy ezen kötelességüknek tegyenek eleget.

 

  1. Kaphatók a 2016. évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébánia templomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 250 Ft, gyereknaptár 200 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.