Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 29. vasárnap

2015.10.24

Évközi 29. vasárnap

2015. október 18.

Ünnepek, emléknapok:

 

Péntek (október 23.):       Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja

 

 

 

  1. Október 18-án, vasárnap missziós vasárnap. Az egész világon a missziók segítésére gyűjtünk, a perselyadományt továbbítjuk az Egyházmegyei Központba!

„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – hangzik Jézus búcsúszava Máté evangéliumában. Ezt a felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja az emberi szabadságjogokat tiszteletben tartva Krisztus Örömhírének továbbadása az egész földkerekségen. Vatikáni adatok szerint 75 ezer pap, szerzetes, diakónus és világi személy, köztük számos magyar végez missziós tevékenységet a világ különböző országaiban. Munkájuk ma sem veszélytelen, pl. 2013-ban 35 misszionáriust gyilkoltak meg, köztük egy érseket, 20 papot, 3 szerzetest, 2 szerzetes nővért, 3 kispapot, 1 katekétát és öt civil önkéntest.
Az egyház missziós tevékenységéről csak néhány adat: a XX. század elején Afrikában 2 millió katolikus élt, a földrész lakosságának 2,6%-a. 100 évvel később közel 140 millió, vagyis az afrikaiak 16,5%-a katolikus.
A katolikus missziók védőszentjei: Lisieux-i Szent Teréz és Xavéri Szent Ferenc.

 

  1. November 1-jén, vasárnap sírkőszentelést végzek 1300 órakor a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz!

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

  1. Október 25-én, vasárnap ne feledkezzünk meg az órák átállításáról. Áttérünk a téli időszámításra, 1 órával visszahajtjuk óráinkat!