Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 30. vasárnap

2015.10.24

Évközi 30. vasárnap

2015. október 25.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (október 28.):        Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok ünnepe

 

 

  1. Október 18-án, vasárnap a missziók javára gyűjtöttünk. Az összegyűlt 35000 Ft-ot továbbítottuk az Egyházmegyei Központba.
  2. November 1-jén, vasárnap Mindenszentek főünnepe van, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Újból megkondulnak a harangok az idén elhunytakért.
  3. November 1-jén, vasárnap tartjuk a Zala - Bóta falurész búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében.
  4. November 1-jén, vasárnap sírkőszentelést végzek 1300 órakor a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.
  5. November 2-a Halottak napja. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.
  6. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Ezért kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngyékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző, karácsonyi finomság stb.) várunk, amelyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Akinek kedve van a szervezésben és a lebonyolításban segíteni, örömmel fogadjuk, és jelentkezhet nálunk. Gyűjtés és jelentkezés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt években is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.
  7. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.
  8. A megyeri templomban a soros szentmisék a téli időszámítás alatt szombaton 1500 órakor kezdődnek.
  9. November 14-én, szombaton a Szent Gellért Római Katolikus Iskola szülői munkaközössége bált rendez az iskola éttermében. Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves egyházközségünkben élőt egy kellemes estére. Vacsorás jegy: 2200Ft, belépőjegy: 1000Ft és a támogatói jegy ára: 500Ft, amelyek megvásárolhatók a sekrestyében november 1-jétől.
  10. November 1-je elsővasárnap, és egyben Mindenszentek főünnepe. A 1700 órakor kezdődő szentségimádás elmarad, 1800 órakor szentmise lesz.