Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 32 vasárnap

2015.11.06

Évközi 32. vasárnap

2015. november 8.

Ünnepek, emléknapok:

         Hétfő (november 9.):                            Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe

Kedd (november 10.):                 Nagy Szent Leo pápa és egyháztanító emléknapja

         Szerda (november 11.):               Tours-i Szent Márton püspök emléknapja

         Csütörtök (november 12.):                   Szent Jozafát püspök és vértanú emléknapja

  1. November 8-án, vasárnap a lullai a torvaji és a tabi templom felújítására adjuk adományainkat.
  2. Előre hirdetem, hogy a következő szentmise a torvaji templomban november 22-én, vasárnap 1500 órakor lesz.
  3. November 15-én, vasárnap a lullai fília kérése előbb tartjuk a búcsúi szentmisét, amely ünnepre a reggel 800 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor. Az ünnepi szentmisét Dr. Takács Lajos ny. apát-plébános celebrálja. November 22-én, vasárnap reggel 800 órakor is lesz szentmise a lullai templomban.
  4. Előre hirdetem, hogy november 22-én, vasárnap 930 órakor tartjuk a bábonyi templom búcsúját Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.
  5. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Ezért kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngyékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző, karácsonyi finomság stb.) várunk, amelyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Akinek kedve van a szervezésben és a lebonyolításban segíteni, örömmel fogadjuk, és jelentkezhet nálunk. Gyűjtés és jelentkezés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt években is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.

A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben november 28-án a zenei áhítat alkalmával 1600-tól 1830-ig. November 29-én és december 6-án délelőtt 1000-tól 1230-ig. (Rosszidő esetén,  az iskola aulájában.) Valamint a Fő téren december 17-18-án du. 1530 –tól 1930 óráig.

  1. November 14-én, szombaton 1900 órai kezdettel, a Szent Gellért Római Katolikus Iskola szülői munkaközössége bált rendez az iskola éttermében. Sok szeretettel hívnak és várnak minden kedves egyházközségünkben élőt egy kellemes estére. Vacsorás jegy: 2200Ft, belépőjegy: 1000Ft és a támogatói jegy ára: 500Ft, amelyek már kaphatók sekrestyében.
  2. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  3. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk át a koncert helyszínére. Az első zenei áhítatra november 28-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban a nagykanizsai Magvető közösség közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdet Arató Lóránd evangélikus lelkész. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni! Szeretettel kérem a testvéreket, hogy sütemények sütésével támogassanak bennünket, hogy vendégeinket köszönetünk jeleként megkínálhassuk.