Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Évközi. 33. vasárnap

2015.11.20

Évközi 33. vasárnap

2015. november 15.

Ünnepek, emléknapok:

         Csütörtök (november 19.):                   Árpád- házi Szent Erzsébet ünnepe

Szombat (november 21.):            A Boldogságos Szűz Mária bemutatása

a templomban - emléknap

  1. November 22-én, vasárnap országos gyűjtés lesz a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk!

 

  1. November 22-én, vasárnap a torvaji templomban 1500 órakor kezdődik a szentmise.

 

  1. November 22-én, vasárnap tartjuk a bábonyi kápolna búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében, a Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.

 

  1. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Az ott árult portékákat saját kezűleg készítjük. Ezért kéréssel fordulunk Önökhöz, ha kedvet éreznek, vagy támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, segítsenek. Olyan saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot (képeslap, apró játék, gyöngyékszer, kopogtató, asztali dísz, karácsonyfadísz, könyvjelző, karácsonyi finomság stb.) várunk, amelyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Akinek kedve van a szervezésben és a lebonyolításban segíteni, örömmel fogadjuk, és jelentkezhet nálunk. Gyűjtés és jelentkezés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt években is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.

A vásár tervezett helye és időpontja: a templomkertben november 28-án a zenei áhítat alkalmával 1600-tól 1830-ig. November 29-én és december 6-án délelőtt 1000-tól 1230-ig. (Rosszidő esetén,  az iskola aulájában.) Valamint a Fő téren december 17-18-án du. 1530 –tól 1930 óráig.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.

 

  1. November 22-én, Krisztus Király vasárnapja, az egyházi év utolsó vasárnapja van. A mai szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk át a koncert helyszínére. Az első zenei áhítatra november 28-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban a nagykanizsai Magvető közösség közreműködésével. Adventi gondolatokat hirdet Arató Lóránd evangélikus lelkész. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni! Szeretettel kérem a testvéreket, hogy sütemények sütésével támogassanak bennünket, hogy vendégeinket köszönetünk jeleként megkínálhassuk.