Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Advent 2. vasárnap

2019.12.11

Advent 2. vasárnap

2019. december 8.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Hétfő (december 9.):                  A Boldogságos Szűz Mária

                                                        Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe

Péntek (december 13.):               Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja

         Szombat (december 14.):            Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

emléknapja

 

 

 1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen változik. Hétfőn 600 óra (rorátés szentmise), kedden 600 óra (rorátés szentmise), szerda 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor (rorátés szentmise).
 2. December 8-án, vasárnap 1000 – 1230 óráig adventi vásár lesz a templomkertben.
 3. Advent minden szombatján 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
 4. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként délután 1700 órától a templomokban. A harmadik alkalomra december 14-én, szombaton kerül sor a református templomban. Adventi gondolatokat hirdet Sifter Gergő h.esperes-plébános. Tiszteljük meg egymást, úgy intézzük, hogy ezen alkalmakkor részt tudjunk venni!
 5. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében.
 6. Előre hirdetem, hogy Lullán december 10-én, kedden 1630-tól gyóntatás, majd szentmise, Zalán december 10-én, kedden 1730 órától gyóntatás majd szentmise lesz. A többi faluban csak a vasárnapi szentmisék előtt lesz gyónási alkalom.
 7. Templomunk karácsony előtti nagytakarítása december 14-én, szombaton lesz 1400 órai kezdettel. Nagyon kérem, hogy aki tud, segítsen.
 8. A betegek gyóntatását Tabon és a falvakban december 19-én, csütörtökön végzem a reggeli óráktól. Kérem, szíveskedjenek jelezni a falvakban az egyházközségi képviselőknek, illetve Tabon a sekrestyében vagy a plébánia elérhetőségein, hogy hol van idős testvérünk, akit otthonában felkereshetek.
 9.  Az Egyházközség nagy zarándoklata jövőre, 2020. március 17-24-ig Dél- Itáliába lesz, 8 nap 7 éjszaka félpanziós ellátással. A zarándoklat költsége 520 euró. A részletes program a hirdetőtáblán, a plébánia honlapján és facebook oldalán olvasható. Előlegként a 200 eurót december 15-ig kérem befizetni a plébánián.
 10. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián.
 11. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.