Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 19. vasárnap

2017.10.06

Évközi 19. vasárnap

 

2017. augusztus 13.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 14.):      Szent Maximilián Kolbe áldozópap és vértanú

                                      emléknapja

Kedd (augusztus 15.):       Szűz Mária Mennybevétele(Nagyboldogaszony)

főünnepe

Szombat (augusztus 19.):  Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja

 

  1. A zalai templom külső felújítására pályázatot nyertünk, de még 1 millió Ft hiányzik, amely összegre gyűjtést hirdetek. A zalai templomban minden szentmise perselypénze ezt a célt szolgálja, aki nagyobb összegű adományt szeretne a templom felújítására felajánlani, megteheti a szentmisék előtt és után a sekrestyében és a plébánián. Jó szándékú adományaikat a Jó Isten fizesse vissza százszorosan! A gyűjtés eredményéről folyamatosan beszámolok. Még 700 ezer Ft hiányzik.
  2. Augusztus 14-én, hétfőn az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért! 2000 órakor Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen van miért és ki(k)ért imádkoznunk.
  3. Az Egyházközség szervezésében a gyalogos zarándoklat Andocsra 2017. augusztus 15-én, kedden 445-kor indul a templomkertből. A szentmise főcelebránsa, amely délelőtt 1100 órakor kezdődik, Sifter Gergely tabi plébános atya lesz.
  4. Augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Egyetlen olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Intézzük úgy dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni szentmisén, ami itt Tabon 1800 órakor kezdődik. Augusztus 19-én, szombaton 1600 órakor Ökumenikus Istentisztelet keretében a megyeri (új) református templomban kenyérszentelési hálaadó Istentisztelet lesz. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.
  5. Augusztus 20-án, vasárnap államalapító Szent István királyunk ünnepe van. Lullán 800 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Torvajon a búcsú a szentmise keretében 930 órai kezdettel lesz. Tabon, az ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a város főterén (jó idő esetén), amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. A plébániatemplomban 1800 órakor is lesz szentmise. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.
  6. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.
  7. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.