Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 21. vasárnap

2017.10.06

Évközi 21. vasárnap

 

2017. augusztus 27.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 28.):                Szent Ágoston püspök és egyháztanító emléknapja

Kedd (augusztus 29.):                Keresztelő Szent János vértanúsága emléknapja

 

 

  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.

 

  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséjét szeptember 1-jén, pénteken a 800 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk!

 

  1. Szeptember 1-jén elsőpéntek, délelőtt a betegek látogatását és gyóntatását végzem, 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Szeptember 3-án, vasárnap 1500 órától a reformáció emlékére ünnepi Istentisztelet lesz a megyeri új református templomban. Marosvásárhelyről vendégek érkeznek, akik az ünnep alkalmából koncertet adnak, amin megzenésített József Attila versek is elhangzanak. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 10-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.