Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év évközi 22 vasárnap

2017.10.06

Évközi 22. vasárnap

 

2017. szeptember 3.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Csütörtök (szeptember 7.):                   Szent Márk, István, Menyhért áldozópapok,

kassai vértanúk ünnepe

Péntek (szeptember 8.):              Kisboldogasszony,  Szűz Mária

                                               születésének ünnepe

 

 

  1. Szeptember 3-án, vasárnap a bábonyi kápolnában 1500 órakor lesz a szentmise. Tabon a plébániatemplomban 1700 órától szentségimádást tartunk magyar hazánk, egyházmegyénk, egyházközségeink lelki megújulásáért, 1800 órai kezdettel pedig szentmise lesz.

 

  1. Szeptember 1-jén megkezdődött az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Köszönöm a hitoktatóink, Nyulné Németh Erika (katolikus iskola), Csirke Erika és Vajdáné Tóka-Farkas Ildikó munkáját, akik segítségemre lesznek az új tanévben. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon, és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.

 

  1. Szeptember 6-tól kezdve a szerda reggeli szentmisék, az iskolai tanév ideje alatt reggel 800 órakor kezdődnek.

 

  1. A megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 10-én, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a sérsekszőlősiek fogadalmi szentmiséjét a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kötődően a hegyi keresztnél tartjuk szeptember 17-én vasárnap 1400 órától. Amennyiben az idő nem engedi, akkor a plébániatemplomban lesz a mise.

 

  1. A szeptember 16-i tabi Szüreti mulatságon a plébánia sátránál mindenkit szívesen várunk egy kis kóstolóra.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. Szeptember 3-án, vasárnap 1500 órától a reformáció emlékére ünnepi Istentisztelet lesz a megyeri új református templomban. Marosvásárhelyről vendégek érkeznek, akik az ünnep alkalmából koncertet adnak, amin megzenésített József Attila versek is elhangzanak. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.