Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 23. vasárnap

2017.10.06

Évközi 23. vasárnap

 

2017. szeptember 10.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (szeptember 12.):              Szűz Mária szent nevének emléknapja

Szerda (szeptember 13.):             Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító

emléknapja

Csütörtök (szeptember 14.):       Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

Péntek (szeptember 15.):            A fájdalmas Szűzanya emléknapja

Szombat (szeptember 16.):                   Szent Kornél és Szent Ciprián püspök és vértanúk

emléknapja

  1. Szeptember 10-én, vasárnap tartjuk a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony tiszteletére. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. Tiszta lélek szentáldozás, imádság a Szentatya szándékára.

 

  1. A szeptember 16-i tabi Szüreti mulatságon a plébánia sátránál mindenkit szívesen várunk egy kis kóstolóra.

 

  1.  Szeptember 17-én, vasárnap 1400 órától tartjuk a sérsekszőlősiek fogadalmi szentmiséjét a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kötődően a hegyi keresztnél. Amennyiben az idő nem engedi, akkor a plébániatemplomban lesz a mise.

 

  1. Varga László megyéspüspök egyházmegyei zarándoklatot hirdetett 2017. október 28-án, szombaton a Szekszárdhoz közeli Bátára, ahol Magyarország Szent Vér kegyhelye található. Erre az egyházmegyei alkalomra buszt szervezünk. A jelentkezési határidő viszonylag rövid, minden plébániának szeptember 24-ig jelezni kell a létszámot a zarándokok névsorával együtt. Jelentkezni a sekrestyében és a plébánia elérhetőségein lehet!

 

  1. Püspök atya megszervezte a Jó pásztor imaközösséget. Kérem, hogy akik tagjai szeretnének lenni, és imádkoznának nap mint nap a papi és szerzetesi hivatásokért a megadott imádság felajánlásával, jelentkezzenek a sekrestyében! A pontos létszámot szeptember 20-ig kell elküldeni a Püspökségre. A tagoknak az év folyamán lelkinapot is szerveznek.

 

  1. A Tabi Evangélikus Egyházközség a testvér egyházakkal együtt, szeptember 23-án, szombaton Családi Napot szervez. A programokat hamarosan olvashatják plakátokon és az interneten. Ekkor főzőversenyre is várjuk családok, baráti társaságok jelentkezését! Aki részt venne benne, feliratkozhat a saját egyházközsége lelkipásztoránál.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.

 

  1. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.