Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 24. vasárnap

2017.10.06

Évközi 24. vasárnap

2017. szeptember 17.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (szeptember 20.):             Kim Taegon Szent András áldozópap és Csong

Haszang Szent Pál és társaik vértanúk emléknapja

Szombat (szeptember 23.):                   Pietrelcinai Szent Pio áldozópap emléknapja

 

  1. Szeptember 17-én, vasárnap 1400 órától tartjuk a sérsekszőlősiek fogadalmi szentmiséjét a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kötődően a hegyi keresztnél. Amennyiben az idő nem engedi, akkor a plébániatemplomban lesz a mise.

 

  1. Az egyházmegyei bátai zarándoklat október 28-án, szombaton lesz, amelyre autóbusz indítunk. Az útiköltség 2500 Ft/fő, amelyet szeptember 24-ig a jelentkezéssel együtt kell befizetni a sekrestyében vagy a plébánián. Az indulás 700 órakor lesz a Galéria előtti parkolóból, és kb. 1900 órára érkezünk vissza. Kényelmes cipő és ruházat javasolt, mert a járművektől 500-800 métert kell gyalogolni a Klastrom-dombra. A nehezen járóknak kisbuszokkal segítenek

Az ünnepélyes püspöki szentmise 1100 órakor kezdődik, ezt egy kegyhelybemutatás követi. Ebédelés a helyszínen, a hozott batyukból lehetséges. Ebéd után különböző lelkiségi programok lesznek. A gyerekeknek külön foglalkozásokat biztosítanak.

A bátai program után Bátaszéken tekintik meg a zarándokok a két templomot. Hazaindulás 1600 óra után várható.

A zarándoklat emlékére kis füzetet kap majd mindenki október közepéig, amelyben egy kilenced is lesz, és ennek elimádkozását október 19-27-ig kéri Varga László püspök úr.

 

  1. Püspök atya megszervezte a Jó pásztor imaközösséget. Kérem, hogy akik tagjai szeretnének lenni, és imádkoznának nap mint nap a papi és szerzetesi hivatásokért a megadott imádság felajánlásával, jelentkezzenek a sekrestyében! A pontos létszámot szeptember 20-ig kell elküldeni a Püspökségre. A tagoknak az év folyamán lelkinapot is szerveznek.

 

  1. A Tabi Evangélikus Egyházközség a testvér egyházakkal együtt, szeptember 23-án, szombaton Családi Napot szervez. A programokat hamarosan olvashatják plakátokon és az interneten. Ekkor főzőversenyre is várjuk családok, baráti társaságok jelentkezését! Aki részt venne benne, feliratkozhat a saját egyházközsége lelkipásztoránál.

 

  1. Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk!

 

  1. Előre hirdetem, hogy október 1-jén, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy, a Szentatya szándékára.)

 

  1. Előre hirdetem, hogy október 1-jén, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/

 

  1. A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából a soroksári Szent István király plébániatemplomban országos zarándoklat keretében október 13-án, pénteken 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros úr. Erre az alkalomra várják a híveket. Aki szeretne ezen részt venni, egyénileg tudja megtenni, de ezt a szándékát jelezze a plébánián, mert előzetes regisztráció javasolt. A részletes programot a www.katolikus.hu oldalon érhetik el.