Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 25. vasárnap

2017.10.06

Évközi 25. vasárnap

2017. szeptember 24.

Ünnepek, emléknapok:

Szerda (szeptember 27.):             Páli Szent Vince áldozópap emléknapja

Péntek (szeptember 29.):            Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael

főangyalok ünnepe

         Szombat (szeptember 30.):                   Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító

emléknapja

  1. Szeptember 24-én, vasárnap Szentírás vasárnapja van, ne feledkezzünk el, ha igazi Krisztus-követők akarunk lenni, akkor hallgatnunk kell Isten igéjét a szentmisében, de rendszeresen olvasnunk kell a Szentírást egyénileg és közösségileg is. Isten igéje segít bennünket abban, hogy felfedezhessük, mit vár el tőlünk Isten, és hogy üzenetét életre váltva hiteles keresztények lehessünk!
  2. Az egyházmegyei bátai zarándoklat október 28-án, szombaton lesz, amelyre autóbusz indítunk. Az útiköltség 2500 Ft/fő, amelyet szeptember 24-ig a jelentkezéssel együtt kell befizetni a sekrestyében vagy a plébánián. Az indulás 700 órakor lesz a Galéria előtti parkolóból, és kb. 1900 órára érkezünk vissza. Kényelmes cipő és ruházat javasolt, mert a járművektől 500-800 métert kell gyalogolni a Klastrom-dombra. A nehezen járóknak kisbuszokkal segítenek

Az ünnepélyes püspöki szentmise 1100 órakor kezdődik, ezt egy kegyhelybemutatás követi. Ebédelés a helyszínen, a hozott batyukból lehetséges. Ebéd után különböző lelkiségi programok lesznek. A gyerekeknek külön foglalkozásokat biztosítanak.

A bátai program után Bátaszéken tekintik meg a zarándokok a két templomot. Hazaindulás 1600 óra után várható.

A zarándoklat emlékére kis füzetet kap majd mindenki október közepéig, amelyben egy kilenced is lesz, és ennek elimádkozását október 19-27-ig kéri Varga László püspök úr.

  1. Október 1-jén, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)
  2. Október 1-jén, vasárnap a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoztak magukkal /sütemény-bor- kalács-szörp…/
  3. A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából a soroksári Szent István király plébániatemplomban országos zarándoklat keretében október 13-án, pénteken 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros úr. Erre az alkalomra várják a híveket. Aki szeretne ezen részt venni, egyénileg tudja megtenni, de ezt a szándékát jelezze a plébánián, mert előzetes regisztráció javasolt. A részletes programot a www.katolikus.hu oldalon érhetik el.
  4. Megérkeztek a 2018. évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.