Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 26. vasárnap

2017.10.06

Évközi 26. vasárnap

2017. október 1.

Ünnepek, emléknapok:

Hétfő (október 2.):                    Szent Őrzőangyalok emléknapja

Szerda (október 4.):                            Assisi Szent Ferenc emléknapja

         Szombat (október 7.):                Rózsafüzér királynőjének emléknapja

 

  1. Október 1-je elsővasárnap, 1500 órakor a bábonyi kápolnában lesz szentmise, majd 1700 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. Szeretettel hívom és várom a testvéreket!

 

  1. Október 6-án, elsőpéntek, délelőtt a betegek gyóntatását, látogatását végzem. A plébániatemplomban 1730 órától gyóntatás és rózsafüzér, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.

 

  1. Az egyházmegyei bátai zarándoklat október 28-án, szombaton lesz, amelyre autóbusz indítunk. Az útiköltség 2500 Ft/fő, amelyet a jelentkezéssel együtt kell befizetni a sekrestyében vagy a plébánián. Az indulás 700 órakor lesz a Galéria előtti parkolóból, és kb. 1900 órára érkezünk vissza. Kényelmes cipő és ruházat javasolt, mert a járművektől 500-800 métert kell gyalogolni a Klastrom-dombra. A nehezen járóknak kisbuszokkal segítenek

Az ünnepélyes püspöki szentmise 1100 órakor kezdődik, ezt egy kegyhelybemutatás követi. Ebédelés a helyszínen, a hozott batyukból lehetséges. Ebéd után különböző lelkiségi programok lesznek. A gyerekeknek külön foglalkozásokat biztosítanak.

A bátai program után Bátaszéken tekintik meg a zarándokok a két templomot. Hazaindulás 1600 óra után várható.

A zarándoklat emlékére kis füzetet kap majd mindenki október közepéig, amelyben egy kilenced is lesz, és ennek elimádkozását október 19-27-ig kéri Varga László püspök úr.

 

  1. A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából a soroksári Szent István király plébániatemplomban országos zarándoklat keretében október 13-án, pénteken 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros úr. Erre az alkalomra várják a híveket. Aki szeretne ezen részt venni, egyénileg tudja megtenni, de ezt a szándékát jelezze a plébánián, mert előzetes regisztráció javasolt. A részletes programot a www.katolikus.hu oldalon érhetik el.

 

  1. Megérkeztek a 2018. évi naptárak és a kalendárium. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.

 

  1. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik a terménybetakarító hálaadás előkészítésében és lebonyolításában segítettek! Köszönöm mindenkinek, akik terményeket, süteményt és finomságokat hoztak!