Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év évközi 29. vasárnap

2017.11.29

Évközi 29. vasárnap

 

2017. október 22.

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (október 23.):                   Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja

Szerda (október 25.):        Szent Mór püspök emléknapja

Szombat (október 28.):    Szent Simon és Szent Judás Tádé apostolok  ünnepe

        

  1. Október 22-én, vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára, így adjuk majd adományainkat.
  2. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfő, kedd, csütörtök, péntek és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.
  3. Az egyházmegyei bátai zarándoklat október 28-án, szombaton lesz, amelyre autóbusz indítunk. Az útiköltség 2500 Ft/fő, amelyet a jelentkezéssel együtt kell befizetni a sekrestyében vagy a plébánián. Az indulás 700 órakor lesz a Galéria előtti parkolóból, és kb. 1900 órára érkezünk vissza. Kényelmes cipő és ruházat javasolt, mert a járművektől 500-800 métert kell gyalogolni a Klastrom-dombra. A nehezen járóknak kisbuszokkal segítenek. Az ünnepélyes püspöki szentmise 1100 órakor kezdődik. KORLÁTOZOTT SZÁMBAN MÉG LEHET JELENTKEZNI!
  4. Megvásárolhatók a 2018. évi naptárak és a kalendárium, a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében. Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.
  5. November 1-jén, szerdán sírkőszentelést végzek 1300 órakor a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.
  6. November 1-jén, szerdán Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 1100 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért. A SZOKÁSOS REGGEL 8 ÓRAKOR KEZDŐDŐ SZENTMISE ELMARAD!
  7. November 2-án, csütörtökön Halottak napja, szentmise lesz a plébániatemplomban 1800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.
  8. Október 29-én, vasárnap tartjuk a Zala- Bóta falurész búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében.
  9. Október 29-én, vasárnap ne feledkezzünk meg az órák átállításáról. Áttérünk a téli időszámításra, 1 órával visszahajtjuk óráinkat!