Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 33. vasárnap

2017.11.29

Évközi 33. vasárnap

 

2017. november 19.

 

Kedd (november 21.):                 A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a

templomban emléknap

Szerda (november 22.):               Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja

Péntek (november 24.):              Dung-Lac Szent András áldozópap és társai

                                               vértanúk emléknapja

 

 

  1.  November 19-én, vasárnap országos gyűjtés van a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk.

 

  1. Szentmise a torvaji templomban november 19-én, vasárnap 1500 órakor lesz.

 

  1. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai táborunkban. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, ha támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet és Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is –  csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.

 

  1. Előre hirdetem, hogy december 3-án 1 éves lesz a Tabi Pékség! Szent Erzsébet ünnepéhez kötődően december 3-án 12 órakor a tabi pékség előtti parkolóban ingyenes meleg ebédet osztanak szegény és rászoruló embertársainknak. Szeretettel kérem a Testvérek segítségét, hogy jelezzék a környezetükben élő szegény és rászoruló embereket, hiszen ételt csak a jegy ellenében kaphatnak, amelyet a Plébánián és a sekrestyében kérhetnek név nélkül. Annyit kérjenek, ahány tagú a család…

 

  1. Az országos kezdeményezéshez kapcsolódva, az Eucharisztikus Kongresszusra készülvén szervezünk egy egyórás szentségimádást, melyre mindenkit hívunk. A célunk, 2020-ra készülvén, hogy 20 000-en együtt imádkozzunk. Nem egy helyen, de egy időben november 25-én, szombaton 17-18 óra között. Kérem a Testvéreket, akik el tudnak jönni, iratkozzanak fel a sekrestyében, hogy a pontos létszámot jelenteni tudjuk, hogy innen mennyien voltunk együtt a szentségi Jézus előtt.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Az első zenei áhítatra december 2-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban. Németh Csaba orgonaművész lesz a vendégünk. Adventi gondolatokat mondd Arató Lóránd evangélikus lelkész úr. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni!

 

  1. November 25-én, szombaton 1030 órai kezdettel a tabi evangélikus templomban beiktatják Arató Lóránd megválasztott lelkészt hivatalába. Az iktatási szertartást Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes végzi. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit az ünnepi istentiszteletre és az azt követő szeretetvendégségre!