Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Évközi 7. vasárnap

2020.02.26

Évközi 7. vasárnap

 

2020. február 23.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Hétfő (február 24.):                   Szent Mátyás apostol ünnep

         Szerda (február 26.):                  Hamvazószerda –szigorú böjti nap

 

        

 

  1.  Február 23-án, vasárnap országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára, így adjuk majd adományainkat.

 

  1. Az Egyházközség nagy zarándoklata 2020. március 17-24-ig Dél- Itáliába lesz, 8 nap 7 éjszaka félpanziós ellátással. A zarándoklat költsége 520 euró. Kérem, hogy akik jelentkeztek, a teljes összeget (320 euró) fizessék be a plébánián február végéig.

 

  1. Február 24-én, hétfőn érkezik a plébániatemplomba az Eucharisztikus Kongresszus keresztje, ismertebb nevén a Missziós kereszt, amely magyar szentek és boldogok ereklyéit foglalja magában. A kereszt köré programokat szervezünk, így hétfőn is 17 órától. 18 órakor pedig szentmise lesz. Kedden, február 25-én egész napos csendes szentségimádás lesz 10 órától, ezért kérem a híveket, hogy egy-egy órát vállaljanak az Úr Jézus jelenlétében a kereszt mellett 17 óráig. Iratkozzanak fel a sekrestyében. Majd 17 órakor kezdődnek a közös programok és a szentmise. Február 26-án, szerdán, amely Hamvazószerda is, reggel 8 órakor is lesz szentmise, majd egész nap a katolikus és az állami iskola diákjai érkeznek. Délután 14-17 óráig kérek állandó jelenlétet a kereszt mellé. Aki szintén vállalna egy-egy órát, kérem, iratkozzon fel a sekrestyében. 17 órakor kezdődnek a közös programok, majd 18 órakor szentmise. A Missziós kereszt 27-én megy tovább. Részletes program az Örömhírmondóban és a plakátokon olvasható.

 

  1. Előre hirdetem, hogy február 26-án Hamvazószerda, szigorú böjti nap. Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves), nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 órakor és 1800 órakor. A szentmisék keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket, valamint vasárnap is.