Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Krisztus Király vasárnapja

2017.11.29

Krisztus Király vasárnapja

 

2017. november 26.

 

Csütörtök (november 30.):                   Szent András apostol ünnepe

 

 

  1. Krisztus Király vasárnapja van, az egyházi év utolsó vasárnapja. A mai szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.
  2. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai és egyházmegyei táborainkban. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, ha támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot szeretnénk kérni, melyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban.
  3. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet és Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes összeg (éves díj) befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.
  4. Előre hirdetem, hogy december 3-án 1 éves lesz a Tabi Pékség! Szent Erzsébet ünnepéhez kötődően december 3-án 12 órakor a tabi pékség előtti parkolóban ingyenes meleg ebédet osztanak szegény és rászoruló embertársainknak. Szeretettel kérem a Testvérek segítségét, hogy jelezzék a környezetükben élő szegény és rászoruló embereket, hiszen ételt csak a jegy ellenében kaphatnak, amelyet a Plébánián és a sekrestyében kérhetnek név nélkül. Annyit kérjenek, ahány tagú a család…
  5. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Az első zenei áhítatra december 2-án, szombaton kerül sor a plébániatemplomban. Németh Csaba orgonaművész lesz a vendégünk. Adventi gondolatokat mond Arató Lóránd evangélikus lelkész úr. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni!
  6. Adventi vásáraink időpontja december 2-án szombaton 1630-tól 1830-ig a plébániatemplomnál. December 3-án, vasárnap 1030-tól 1230-ig szintén a plébániatemplomnál, rossz idő esetén a katolikus iskolában.
  7. A plébániatemplom ünnepek előtti nagytakarítása december 9-én, szombaton lesz, 900 órától. Kérem a kedves Testvéreket, hogy akinek ideje engedi, segítsen.