Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Urunk bemutatása vasárnap

2020.02.13

Urunk bemutatása

Gyertyaszentelő Boldogasszony

 

2020. február 2.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Szerda (február 5.):          Szent Ágota szűz és vértanú emléknapja

        

 

  1. Február 2. első vasárnap, a bábonyi kápolnában is lesz szentmise13 órakor. 1700 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Február 8-án, szombaton tartjuk a VII. Egyházközségi bálunkat, amely 1730 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise, így érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, az állami iskola ebédlőjébe (Virág utca 12.). Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal!!!

 

  1. Egyházközségi bálunkra támogatói jegy vásárolható a sekrestyében és a plébánián 2500 Ft értékben.

 

  1. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban még ezen a héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.

 

  1.  Előre hirdetem, hogy február 14-én, pénteken Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem, iratkozzanak fel, vagy jelentkezzenek a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében, vagy a plébánia elérhetőségein.

 

  1. A képviselőtestület 2020-tól az egyházi hozzájárulás összegét 5000 Ft-ra emelte. Kérem a testvéreket, az idei évtől így fizessék be. A szentmisék rendjét 2020. február 3-tól a következőképpen módosítom: hétfő 1800 óra, szerda 800 óra, péntek 1800 óra, és szombat 700 óra

KEDDEN ÉS CSÜTÖRTÖKÖN NEM LESZNEK SZENTMISÉK A PLÉBÁNIATEMPLOMBAN, KIVÉVE A TEMETÉSI GYÁSZMISÉKET!