Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év Urunk színeváltozása

2017.10.06

Urunk Színeváltozása

2017. augusztus 6.

Ünnepek, emléknapok:

Kedd (augusztus 8.):                  Szent Domonkos áldozópap emléknapja

Szerda (augusztus 9.):       A Keresztről nevezett Szent Teréz Benedikta (Edith

                                      Stein) szűz és vértanú, Európa társvédőszentje ünnepe

Csütörtök (augusztus 10.):         Szent Lőrinc diakónus és vértanú ünnepe

Péntek (augusztus 11.):    Szent Klára szűz emléknapja

 

  1. A zalai templom külső felújítására pályázatot nyertünk, de még 1 millió Ft hiányzik, amely összegre gyűjtést hirdetek. A zalai templomban minden szentmise perselypénze ezt a célt szolgálja, aki nagyobb összegű adományt szeretne a templom felújítására felajánlani, megteheti a szentmisék előtt és után a sekrestyében és a plébánián. Jó szándékú adományaikat a Jó Isten fizesse vissza százszorosan! A gyűjtés eredményéről folyamatosan beszámolok.
  2. Augusztus 6-án elsővasárnap, a bábonyi kápolnában 1500 órakor szentmise lesz, majd 1700 órától Tabon a plébániatemplomban szentségimádást tartunk: Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. 1800 órakor pedig szentmise lesz.
  3. A váltózó ünnepek és a búcsúk miatt egy kicsit megkeveredik a szentmisék rendje néhány hétig a falvakban. Lullán szentmise augusztus 20-án és augusztus 27-én reggel 800 órakor lesz. A torvaji búcsút is augusztus 20-án ünnepeljük 930 órakor.
  4. Az Egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra.  2017. augusztus 15-én, kedden keltsük éltre az Andocsra vezető gyalogos zarándoklatot! Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2017. augusztus 6-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén. A szentmise főcelebránsa, amely 1100 órakor kezdődik, Sifter Gergely tabi plébános atya lesz.
  5. Augusztus 14-én, az előző évekhez hasonlóan virrasztást tartunk Tabon a templomban, hazánkért! 2000 órakor Szentségkitétel, éjfélkor pedig szentségi áldással Szentségeltétel. Szeretettel hívom és várom a testvéreket, nem csak a Rózsafüzér társulat tagjait. Hiszen van miért és ki(k)ért imádkoznunk.
  6. Augusztus 15-én Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Egyetlen olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Intézzük úgy dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni szentmisén, ami itt Tabon 1800 órakor kezdődik.                        
  7. Az esztendő fele eltelt, ha módunkban áll, az egyházi adó befizetésével tegyünk eleget egyházi kötelezettségünknek.
  8. Új Ember és Keresztény Élet újságokat vigyük el az újságos polcról.