Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év. Évközi 30. vasárnap

2017.11.29

Évközi 30. vasárnap

2017. október 29.

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (november 1.):                Mindenszentek főünnepe

         Csütörtök (november 2.):           Halottak napja

Szombat (november 4.):             Borromeo Szent Károly püspök emléknapja

        

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (vasárnap, hétfő, kedd) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk!

 

  1. November 1-jén, szerdán sírkőszentelést végzek 1300 órakor a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz! Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.
  2. November 1-jén, szerdán Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 1100 és 1800 órakor. A délelőtti és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok újra az idén elhunytakért. A SZOKÁSOS, REGGEL 8 ÓRAKOR KEZDŐDŐ SZENTMISE ELMARAD!
  3. November 2-án, csütörtökön Halottak napja, szentmise lesz a plébániatemplomban 1800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén.

 

  1. November 3-án elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatását végzem, majd 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Immár hagyományosan az idei évben is megrendezzük az adventi vásárt. A vásár bevételét jótékony célra fordítjuk. Célunk, hogy a nyáron minél több gyermek pihenését segítsük plébániai és egyházmegyei táborunkban. Olyan kéréssel fordulunk Önökhöz, ha támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, kérjük, segítsenek. Saját kezűleg készített dísztárgyat, apróságot várunk, amelyet a vásáron árusíthatunk. Kérjük, hogy ezeket a tárgyakat juttassák el hozzánk. Gyűjtés helye: Katolikus Iskolában Tóthné Margónál, vagy Hajduné Kocza Veránál a Bútorboltban. A fíliákat is kérjük, ahogy az elmúlt évben is, készítsenek ajándékokat, és őket is várjuk nagy szeretettel.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, illetve Keresztény Élet újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság- előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.