Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A év. Pünkösdvasárnap

2020.06.19

Pünkösdvasárnap

 

2020. május 31.

 

 1. Május 31-én, Pünkösdvasárnap 800 órakor Lullán, 930 órai kezdettel Torvajon, 1300 órakor Bábonyban, 1100 és 1800 órakor Tabon lesznek szentmisék.

 

 1. Június 1-jén, Pünkösdhétfőn 800 órakor Sérsekszőlősön, 930 órai kezdettel Zalán, 1300 órakor Megyeren, 1100 és 1800 órakor Tabon lesznek szentmisék.

 

 1. Május 18-tól egyházmegyénkben a megyéspüspök megengedte nyilvános szentmisék tartását. Így plébánosi hatáskörömnél fogva a következőket léptetem életbe egyházközségünkben:

 

 • Temetési gyászmisék megtarthatók. (kötelező a szájmaszk viselése, a kezek fertőtlenítése)
 • A Püspöki rendelet szerint kötelező a templomba belépéskor a kezek fertőtlenítése (ezt biztosítjuk), kötelező a szájmaszk viselése, másfél méteres távolság tartása (egy padban két ember- kivéve családtagok), a papnak és a kántornak nem kell szájmaszkot viselni, kivéve áldoztatáskor.
 • Áldozáskor kötelező a másfél méteres távolság tartása, áldozás előtt a kezek fertőtlenítése – elöl is biztosítunk fertőtlenítő szert.
 • Áldozás rendje a következő: Ajkukra húzott szájmaszk, majd a kezek fertőtlenítése, mellmagasságban egymásra helyezett és kinyújtott kéz, magunkhoz vesszük az Oltáriszentséget, visszahúzzuk a maszkot az orrunkra és a helyünkre megyünk.
 • Perselyadományokat a kijáratnál elhelyezett kosárba tegyük, mielőtt távozunk a templomból.

 

 1.  Hétköznapi szentmisék a megszokott időpontokban lesznek, kivéve, ha egyéb, fontos plébánosi elfoglaltság adódik.

Hétfő: 1800 óra, szerda: 700 óra, péntek: 1800 óra és szombat: 700 óra.

 

 1. Június 3-tól a szerda reggeli szentmisék az iskola kezdetéig 700 órakor kezdődnek.

 

 1. A Karitász csoport pályázatot írt ki a „Szolgáló Szeretet Ifjú Reménysége díj” elnyerésére nyolcadik osztályos diákok részére. A pályázta célja, hogy elismerje az általános iskolából ballagó diákok tehetségét és közösségi munkáját. A pályázattal kapcsolatos részletek megtalálhatók a plébánia honlapján.

 

 1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a Plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható a Plébánia honlapján is.  www.tabiplebania.hu