Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A Évközi 20. vasárnap

2020.12.10

Évközi 20. vasárnap

 

2020. augusztus 16.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (augusztus 19.):     Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja

Csütörtök (augusztus 20.):         Szent István király,

                                      Magyarország Fővédőszentjének főünnepe

Péntek (augusztus 21.):    Szent X. Piusz pápa emléknapja

Csütörtök (augusztus 22.):         Boldogságos Szűz Mária királynő emléknapja

 

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján.
  2. A plébániatemplom és kertjének rendbetételére gyűjtést hirdetek az egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a templomkert rendezése, korlátok cseréje, korlátok-templomkapuk festése -, hálás szívvel köszönöm.

 

  1.  Augusztus 19-én, szerdán reggel nem lesz szentmise.

 

  1. Augusztus 20-án, csütörtökön államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon az ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a plébániatemplomban, amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.