Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A Évközi 21. vasárnap

2020.12.10

Évközi 21. vasárnap

 

2020. augusztus 23.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Péntek (augusztus 28.):    Szent Ágoston püspök és egyháztanító emléknapja

Szombat (augusztus 29.):  Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja

 

 

 

  1. Szeptember 1-jén megkezdődik az új tanév, és ezzel együtt a hitoktatás is az iskoláinkban. Kérjük a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről és engedjék, hogy a világi tanulmányok mellett a hittanórákon és a vasárnapi szentmiséken Istent és az ő tanítását megismerjék.

 

  1. A Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó szentmiséjét szeptember 1-jén, kedden a 800 órakor kezdődő szentmise keretében ünnepeljük. A szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök úr mutatja be.

 

  1. Előre hirdetem, hogy a megyeri templom búcsúját Kisboldogasszony ünnepéhez kötődően szeptember 6-án, vasárnap a 930 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk.

 

  1. Zalán, szeptember 6-án, vasárnap kivételesen, 800 órakor kezdődik a szentmise, kérem a testvérek megértését.

 

  1. Sérsekszőlősön a hegyi keresztnél szeptember 6-án, vasárnap 1300 órakor mondunk szentmisét. Hívjuk és várjuk az egyházközség egész területéről a híveket.

 

  1. Az esztendő fele eltelt, ha lehetőségük van rá, kérem, tegyenek eleget egyházi kötelezettségüknek az egyházi adó befizetésével. Ennek összege 5000 Ft/fő, amelyet befizethetnek a szentmisék előtt és után a sekrestyében, a plébánián hivatali időben, valamint az CIB Bankban a plébánia folyószámlájára (név és cím megadásával), amely megtalálható az Örömhírmondóban, illetve a plébánia honlapján.

 

  1. A plébániatemplom és kertjének rendbetételére gyűjtést hirdetek az egyházközségben. Aki szívesen hozzájárulna a felújítás költségeihez - legfőként a templomkert rendezése, korlátok cseréje, korlátok-templomkapuk festése -, hálás szívvel köszönöm.