Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A. Évközi 8. vasárnap

2017.03.10

Évközi 8. vasárnap

 

2017. február 26.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

         Szerda (március 1.):                  HAMVAZÓSZERDA szigorú böjti nap

        

        

  1. Február 26-án, vasárnap országos gyűjtés van a katolikus iskolák javára, így adjuk majd adományainkat.

 

  1. Március 1-jén, szerdán Hamvazószerda, szigorú böjti nap. Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves), nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 és 1800  órai kezdettel. A szerdai és a vasárnapi szentmisék keretében is részesítjük  a hamvazás szertartásában a Testvéreket.

 

  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Kérem, hogy minél többen vállaljanak el felolvasni egy-egy keresztúti elmélkedést. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket.

 

  1. Március 3-án elsőpéntek. Délelőtt a betegeket látogatását és gyóntatását végzem, majd 1715órától keresztutat járunk, mely alatt gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka. Szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A katolikus iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatása, heti két órában. Az állami iskolában válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget, az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.

 

  1. Zarándokutat hirdetek Erdélyi körutazás a csíksomlyói búcsúval címmel. 6 nap 5 éjszaka félpanziós ellátással, idegenvezetéssel. Részletes program a faliújságon, a plébánia honlapján és a facebook oldalán is megtalálható. Érdeklődni a plébánián lehet. A zarándoklat költsége 75.000 Ft. Az előleget, amely 40.000 Ft, március 15-ig kérem befizetni a plébánián.