Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A. Húsvét 3. vasárnapja

2017.05.26

Húsvét 3. vasárnapja

 

2017. április 30.

 

  1. Május 5-én, pénteken, Tabon a plébánia templomban ünnepi szentmise lesz 1000 órai kezdettel a Szent Flórián naphoz kötődően a Somogy megyei Tűzoltónap alkalmából. Szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket.

 

  1. Május 7., elsővasárnap, 1700 órától szentségimádást tartunk.

 

  1. Május 7., a papi és szerzetesi hivatások vasárnapja, így adjuk majd adományainkat. 

 

  1. Május a Szűzanya hónapja. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap az esti szentmisék előtt 1730 órától májusi litániát imádkozunk. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Kivételesen ebben a hónapban az elsőpéntekes betegek látogatását és gyóntatását május 3-án, csütörtökön végzem a reggeli óráktól.

 

  1. Előre hirdetem, hogy az elsőáldozás plébániánkon május 7-én, vasárnap lesz a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében. Ebben a szentmisében köszöntjük az édesanyákat és nagymamákat is.

 

  1. Május 13-án, szombaton a kaposvári székesegyházban, a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében, püspökké szentelik és beiktatják Varga László atyát, az egyházmegye új megyéspüspökét. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit e jeles eseményre.

 

  1. Május 27-én, szombaton 1600 órakor lesz plébániánkon a bérmálás. A bérmálás szentségét Balás Béla püspök atya szolgáltatja ki fiataljainknak.

 

  1. A csíksomlyói (erdélyi körutazás) zarándokaltról a következőket hirdetem. Indulás május 30-án, kedden reggel 445 órakor a Galéria elől. Gyülekező a parkolóban. Mindenki hozzon magával költőpénzt forintban, a belépő jegyeket így szedi majd be az idegenvezető a buszon. Brassó környékén nem fogadják el a forintot, célszerű valamennyi román lejt váltani, de ott is lesz rá lehetőség. A többi helyen általában elfogadják a forintot, eurót, illetve bankkártyát. Valamint hozzanak magukkal meleg ruhát, zárt, kényelmes cipőt és esernyőt. A személyi igazolványát senki ne felejtse otthon! Kérek mindenkit, hogy indulás előtt kössön egyéni utas- és balesetbiztosítást. Visszaérkezés június 4-én, vasárnap. Kérem, hogy akik jelentkeztek a zarándoklatra, 2017. május 14-ig a második részletet, 35.000 Ft-ot szíveskedjenek befizetni.