Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A. Húsvét 4. vasárnapja

2017.05.26

Húsvét 4. vasárnapja

Papi és Szerzetesi hivatások vasárnapja

2017. május 7.

  1. Május 7-én a vasárnapi perselyadományainkkal a hivatások ügyét segítjük. Isten fizesse meg jószándékú adományaikat!

 

  1. Május 7-e, elsővasárnap, a bábonyi kápolnában is lesz szentmise 1500 órakor. 1700 órakor a plébániatemplomban Szentségimádást tartunk Magyarország, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. Hálásan köszönöm meg a hitoktatóknak, a szülőknek és minden segítőnknek, hogy az elsőáldozás lebonyolításában részt vettek. Köszönöm, hogy tudtak még több időt szakítani az idő és örökkévalóság Urának! Jó Isten legyen a jutalmuk!

 

  1. Május a Szűzanya hónapja. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap az esti szentmisék előtt 1730 órától májusi litániát imádkozunk. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Május 13-án, szombaton a kaposvári székesegyházban, a 1100 órakor kezdődő szentmise keretében, püspökké szentelik és beiktatják Varga László atyát, az egyházmegye új megyéspüspökét. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit e jeles eseményre.

 

  1. Május 25-én, csütörtök 1700 órára hívom a bérmálkozókat a plébániatemplomba a bérmálás szertartásának próbájára.

 

  1. Május 26-án, pénteken 1600 órától tartjuk a bérmálás főpróbáját a plébániatemplomban, majd 1700 órától végzik el a szentgyónásuk a bérmálkozók, bérmaszülők, szülők és a rokonok. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

 

  1. Május 27-én, szombaton 1600 órakor lesz plébániánkon a bérmálás. A bérmálás szentségét Balás Béla püspök atya szolgáltatja ki fiataljainknak. Szeretettel kérem, hogy a püspök úr és az atyák vendégül látását sütemények sütésével támogassák!

 

  1. A csíksomlyói (erdélyi körutazás) zarándokaltról a következőket hirdetem. Indulás május 30-án, kedden reggel 445 órakor a Galéria elől. Gyülekező a parkolóban. Mindenki hozzon magával költőpénzt forintban, a belépő jegyeket így szedi majd be az idegenvezető a buszon. Brassó környékén nem fogadják el a forintot, célszerű valamennyi román lejt váltani, de ott is lesz rá lehetőség. A többi helyen általában elfogadják a forintot, eurót, illetve bankkártyát. Valamint hozzanak magukkal meleg ruhát, zárt, kényelmes cipőt és esernyőt. A személyi igazolványát senki ne felejtse otthon! Kérek mindenkit, hogy indulás előtt kössön egyéni utas- és balesetbiztosítást. Visszaérkezés június 4-én, vasárnap. Kérem, akik jelentkeztek a zarándoklatra, 2017. május 14-ig a második részletet, 35.000 Ft-ot szíveskedjenek befizetni a plébánián.