Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A. Húsvét 6. vasárnapja

2017.05.26

Húsvét 6. vasárnapja

 

2017. május 21.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Szerda (május 24.): Szűz Mária Keresztények Segítsége emléknap

Péntek (május 26.):                   Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja

 

 

  1. Május a Szűzanya hónapja. Hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap az esti szentmisék előtt 1730 órától májusi litániát imádkozunk. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket!

 

  1. Május 25-én, csütörtök 1600 órára hívom a bérmálkozókat a plébániatemplomba a bérmálás szertartásának próbájára.

 

  1. Május 26-án, pénteken 1600 órától tartjuk a bérmálás főpróbáját a plébániatemplomban, majd 1700 órától végzik el a szentgyónásuk a bérmálkozók, bérmaszülők, szülők és a rokonok. Hitoktatóink jelenlétére feltétlen számítok.

 

  1. Május 27-én, szombaton 1600 órakor lesz plébániánkon a bérmálás. A bérmálás szentségét Balás Béla püspök atya szolgáltatja ki fiataljainknak. Szeretettel kérem, hogy a püspök úr és az atyák vendégül látását sütemények sütésével támogassák!

 

  1. A csíksomlyói (erdélyi körutazás) zarándokaltról a következőket hirdetem. Indulás május 30-án, kedden reggel 445 órakor a Galéria elől. Gyülekező a parkolóban. Mindenki hozzon magával költőpénzt forintban, a belépő jegyeket így szedi majd be az idegenvezető a buszon. Brassó környékén nem fogadják el a forintot, célszerű valamennyi román lejt váltani, de ott is lesz rá lehetőség. A többi helyen általában elfogadják a forintot, eurót, illetve bankkártyát. Valamint hozzanak magukkal meleg ruhát, zárt, kényelmes cipőt és esernyőt. A személyi igazolványát senki ne felejtse otthon! Kérek mindenkit, hogy indulás előtt kössön egyéni utas- és balesetbiztosítást. Visszaérkezés június 4-én, vasárnap. Kérem, akik jelentkeztek a zarándoklatra, 2017. május 14-ig a második részletet, 35.000 Ft-ot szíveskedjenek befizetni a plébánián.