Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A. Nagyböjt 4. vasárnap

2017.04.07

Nagyböjt 4. vasárnap

 

2017. március 26.

 

        

  1. Előre hirdetem, hogy április 2-án, vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Így adjuk majd adományainkat.

 

  1. Március 29-én, szerdán kezdődik a nagyböjti lelkigyakorlatunk, amely az idén két estén át tart a 1800 órakor kezdődő szentmise keretében, amely előtt 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk. A lelkigyakorlat vezetésére Bálint Gábor csurgói plébánost, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola kaposvári kihelyezett tagozatának tanárát kértem fel. Kérem, apostolkodjunk ez ügyben, hogy minél nagyobb számban együtt lehessünk, felkészülve legnagyobb ünnepünkre, a húsvétra.

 

  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Kérem, hogy minél többen vállaljanak el felolvasni egy-egy keresztúti elmélkedést, imádkozni egy stációt. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A keresztút alatt gyónási lehetőséget biztosítunk.

 

  1. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka. Szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A katolikus iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatása, heti két órában. Az állami iskolában válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget, az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.
  2. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében, valamint a kihelyezett perselyben.
  3. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.
  4. Március 19-26-ig az előző évhez hasonlóan tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló embertársainknak. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük és legalább 1 kg adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.