Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - A. Nagyböjt. 3. vasárnap

2017.03.21

 Nagyböjt 3. vasárnap

2017. március 19.

 

Ünnepek, emléknapok:

         Hétfő (március 20.):                  Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

FŐÜNNEPE

         Szombat (március 25.):             Urunk születésének hírüladása

(Gyümölcsoltó Boldogasszony) FŐÜNNEPE

 

  1. Március 20-án, hétfőn Tabon tartjuk a fiatal papok találkozóját. 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise. Ez a nap lesz egyben a katolikus iskola lelkinapja is húsvétra készülve. Kérem a Testvéreket, akinek van lehetősége, egy kis süteménnyel, illetve rágcsálnivalóval szíveskedjen segíteni, hogy az atyákat méltó módon vendégül láthassuk, amelyet előre is hálásan köszönök.
  2. Március 21-én, kedden 1630 órától Sérsekszőlősön gyóntatás, 1700 órától pedig szentmise lesz. Zalán 1800 órától lesz gyóntatás majd utána szentmise.
  3. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Kérem, hogy minél többen vállaljanak el felolvasni egy-egy keresztúti elmélkedést, imádkozni egy stációt. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A keresztút alatt gyónási lehetőséget biztosítunk.
  4. Zarándokutat hirdetek Erdélyi körutazás a csíksomlyói búcsúval címmel. 6 nap 5 éjszaka félpanziós ellátással, idegenvezetéssel. Részletes program a faliújságon, a plébánia honlapján és a facebook oldalán is megtalálható. Érdeklődni a plébánián lehet. A zarándoklat költsége 75.000 Ft. Az előleget, amely 40.000 Ft, kérem befizetni a plébánián, aki még nem tette meg!
  5. Lassan eljön az óvodai, iskolai beíratások időszaka. Szeretettel kérem a kedves szülőket, hogy ne feledkezzenek meg gyermekeik vallásos nevelésére tett ígéretükről. A katolikus iskolában órarend szerint zajlik a hittan oktatása, heti két órában. Az állami iskolában válasszák gyermekeik számára adott nagy lehetőséget, az órarend szerinti hit- és erkölcstan oktatást.
  6. Kedves Testvérek, ne felejtsenek el rendelkezni személyi jövedelemadójuk 2 x 1 %-ról. Az egyik 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház támogatására javasoljuk, melynek technikai száma 0011.
  7. Húsvéti virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a sekrestyében, valamint a kihelyezett perselyben.
  8. Szeretettel kérem a Testvéreket, jelentkezzenek Passió éneklésére a kántor úrnál. Nem elfelejtve, ez egy szép szolgálat, mert aki énekel, az kétszeresen imádkozik.
  9. Március 19-26-ig az előző évhez hasonlóan tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló embertársainknak. Adományaikat a Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Ha ezt mindannyian megtesszük és legalább 1 kg adományt hozunk a templomba, újra nagyon sok családnak tudunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.