Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - Advent 2. vasárnap

2018.01.19

Advent 2. vasárnap

2017. december 10.

Ünnepek, emléknapok:

         Szerda (december 13.):               Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja

         Csütörtök (december 14.):          Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

emléknapja

  1. Adventi időben a szentmisék rendje a következőképpen alakul. Hétfőn 600 óra (rorátés szentmise), kedden 600 óra (rorátés szentmise), szerda 800 óra, csütörtökön 600 óra (rorátés szentmise), pénteken 1800 óra, és szombaton 600 órakor (rorátés szentmise).
  2. Advent minden szombatján 1630 órától a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz.
  3. Szeretettel közlöm a Kedves Testvérekkel, akik az idei évben még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat, ezt megtehetik a szentmisék előtt és után a sekrestyében, illetve a plébánián hivatali időben.
  4. Karácsonyi virágokra szánt adományaikat köszönettel fogadjuk a kihelyezett perselyben, vagy a sekrestyében.
  5. Előre hirdetem, hogy Lullán december 12-én 1630-tól gyóntatás majd szentmise, Zalán december 12-én 1800 órától gyóntatás, majd 1830 órai kezdettel szentmise lesz. A többi faluban csak a szentmisék előtt lesz gyónási alkalom.
  6. 2017. december 13-án, szerdán 1800 órakor a 20 éves Tabi Városi Kamarakórus koncertet tart a Római katolikus templomban. Fellépnek a zeneiskola növendékei. Sok szeretettel hívnak és várnak mindenkit.
  7. A betegeket gyóntatását Tabon és a falvakban december 15-én, pénteken végezzük a reggeli óráktól. Kérem, szíveskedjenek jelezni a falvakban az egyházközségi képviselőknek, illetve Tabon a sekrestyében vagy a Plébánia elérhetőségein, hogy hol van idős testvérünk, akit otthonában felkereshetünk.
  8. Karácsony ünnepére készülve az idén is szeretnénk a szentcsalád-járás hagyományát feleleveníteni. Advent 3. vasárnapjától kezdve a Szent Családot ábrázoló kép 8 napon át vándorol családról-családra. A szentképet hozók a képet váró családdal közösen imádkoznak. Miután a vendégek elmennek, a szentképet fogadó család rövid imára gyűlik össze a kép körül. Másnap besötétedés után a szentképet a következő családhoz viszik, akik az előzőekhez hasonlóan fogadják majd és adják tovább. A szentcsalád-járás advent 3. vasárnapjának estéjétől advent 4. vasárnapjáig tart. Ahhoz, hogy minél több, a Szent Családot ábrázoló kép indulhasson útjára, kérjük és biztatjuk egyházközségünk családjait, hogy részvételi szándékukat 2017. december 15-ig jelezzék templomaink sekrestyéiben, vagy a plébánián, nevük, címük és telefonszámuk megadásával. Egy szentkép 7 családnál fordul meg (vasárnaptól vasárnapig). Amennyiben 7 család együttesen adja le jelentkezését, akkor ők egymás között beszéljék meg, hogy ki, mikor és hova viszi. Ebben az esetben nem kell nekünk kialakítani a sorrendet. Amennyiben nincs 7 együtt jelentkező család, kérjük nevük, címük, telefonszámuk és azoknak a napoknak (egymást követő két nap) megadását, amikor tudják fogadni és tovább vinni a szentképet. A Szent Családot ábrázoló képeket a kört indító családok advent 3. vasárnapján (december 17-én), a délelőtti szentmise után vehetik át.
  9. Előre hirdetem, hogy december 16-án, szombaton a 1630-kor kezdődő gyertyagyújtás után levonulunk a város betleheméhez, amelyet ünnepélyesen megáldunk, utána pedig a Szeretet Alapítvány karácsonya lesz a Művelődési Házban. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit.