Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Évközi 17. vasárnap

2018.07.28

Évközi 17. vasárnap

 

2018. július 29.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (július 31.):            Loyolai Szent Ignác áldozópap emléknapja

Szerda (augusztus 1.):       Ligouri Szent Alfonz Mária püspök és egyháztanító

emléknapja

Szombat (augusztus 4.):   Vianney Szent János Mária áldozópap emléknapja

 

 

 

  1. Július 29-én, vasárnap a 1100 órás szentmise után Szent Kristóf (az utazók védőszentje) ünnepéhez kötődően gépjárműmegáldást végzünk. Szeretettel hívok minden autóval, motorkerékpárral és biciklivel közlekedő Testvéremet!

 

  1. Kérem a kedves Testvéreket, hogy támogassák a plébániai táborunkat. Amennyiben lehetőségük van, szívesen fogadunk zöldségféléket, burgonyát, hagymát, lekvárt, gyümölcsöt, mézet, cukrot, lisztet, olajat, tejet, amelyet leadhatnak a szentmisék előtt és után a sekrestyében, legkésőbb július 29-ig, vasárnapig. Gyermekeink nevében is hálásan köszönöm.

 

  1. Augusztus 15-én, szerdán az egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra. Keltsük éltre az Andocsra vezető gyalogos zarándoklatot! Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2018. augusztus 10-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén.

 

  1. Augusztus 15-én, szerdán Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ!  Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.