Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Évközi 19. vasárnap

2018.08.17

Évközi 19. vasárnap

 

2018. augusztus 12.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (augusztus 13.):      Boldog XI. Ince pápa emléknapja

Kedd (augusztus 14.):       Szent Maximilián Kolbe áldozópap és

                                      vértanú emléknapja

Szerda (augusztus 15.):     Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony)

                                      főünnepe PARANCSOLT ÜNNEP

 

 

 

  1. Augusztus 15-én, szerdán az egyházközség szervezésében gyalogos zarándoklatot hirdetünk Tab-Kapoly-Zics-Nágocs útvonalon keresztül Andocsra. Keltsük éltre az Andocsra vezető gyalogos zarándoklatot! Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt adhassunk hálát az andocsi Szűzanyának! Jelentkezni lehet 2018. augusztus 10-ig, a sekrestyében szentmisék előtt és után, vagy a tabi plébánia elérhetőségeinek egyikén.

 

  1. Augusztus 15-én, szerdán Szűz Mária mennybevételének főünnepe lesz, ismert nevén Nagyboldogasszony napja. PARANCSOLT ÜNNEP, A SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ!  Olyan parancsolt ünnepünk, amely nem munkaszüneti napra esik. Most kell megmutatnunk, mennyire vagyunk katolikusok. Úgy intézzük dolgainkat, hogy a munka mellett is családunk minden tagja részt tudjon venni a 800 vagy a 1800 órakor kezdődő szentmisén.

 

  1. Augusztus 19-én, vasárnap ünnepeljük a torvaji templom búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető! Szeretettel hívom és várom a Testvéreket! Ezért a megyeri templomban a szentmise 1300 órakor kezdődik majd.

 

  1. Augusztus 20-án, hétfőn államalapító Szent István királyunk ünnepe, Lullán 830 órai kezdettel tartjuk a szentmisét kenyérszenteléssel. Tabon, az ünnepség után 1100 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a város főterén (jó idő esetén), amelynek végén a testvéregyházak képviselőivel együtt megáldjuk az új kenyeret. A plébániatemplomban 1800 órakor is lesz szentmise. Szeretettel hívom és várom a Testvéreket e szép ünnepre.