Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Évközi 24. vasárnapja

2018.09.15

Évközi 24. vasárnap

 

2018. szeptember 16.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Csütörtök (szeptember 20.):       Kim Taegon Szent András áldozópap és Csong

Haszang Szent Pál és társaik vértanúk emléknapja

         Péntek (szeptember 21.):            Szent Máté apostol és evangélista ünnepe

 

  1. Szeptember 16-án, vasárnap 1300 órától tartjuk a sérsekszőlősiek fogadalmi szentmiséjét a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kötődően a hegyi keresztnél. Amennyiben az idő nem engedi, akkor a plébániatemplomban lesz a mise.

 

  1. Szeptember 24-én, hétfőn, iskolánk védőszentjének, Szent Gellért püspök és vértanú ünnepén 1100 órai kezdettel Varga László kaposvári megyéspüspök úr szentmisét mutat be a plébániatemplomban, amely alkalomra szeretettel hívjuk és várjuk a Testvéreket is.

 

  1. Előre hirdetem, hogy szeptember 30-án, vasárnap tartjuk a sérsekszőlősi templom búcsúját, Szent Mihály főangyal tiszteletére a 800 órakor kezdődő szentmise keretében. A szokott feltételekkel teljes búcsú nyerhető. (Tiszta lélek, szentáldozás, Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy a Szentatya szándékára.)

 

  1. Előre hirdetem, hogy október 7-én, vasárnap a 1100 órás szentmise keretében termény-betakarítási hálaadó ünnepet tartunk. Szeretettel kérem a Testvéreket, hogy hozzanak magukkal olyan terményeket, amit szeretnének megáldatni, hálát adni érte. A terményeket ünnepi körmenetben helyezzük az Úr Krisztus lábai elé. A szentmise után agapét szeretnénk tartani, kérem, kínáljuk meg egymást abból, amit hoznak magukkal /sütemény, bor, kalács, szörp…/

 

  1. 2019. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.