Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Évközi 29. vasárnap

2018.10.26

Évközi 29. vasárnap

A Missziók vasárnapja

 

2018. október 21.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Kedd (október 23.):          Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja

Csütörtök (október 25.):  Szent Mór püspök emléknapja

        

  1.  Október 21-én, vasárnap országos gyűjtés van a missziók javára, így adjuk majd adományainkat.

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.

 

  1. 2019. évi naptárak és a kalendárium kapható. Megvásárolhatók a plébániatemplomban az újságos polcnál, a fíliákban pedig a sekrestyében.  Kalendárium 500 Ft, forgathatós naptár 300 Ft, gyereknaptár 250 Ft, egylapos falinaptár 50 Ft.

 

  1. November 1-jén, csütörtökön sírkőszentelést végzek 1300 órától a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz. Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

 

  1. November 1-jén, csütörtökön Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 és 1800 órakor. A reggeli és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok az idén elhunytakért.

 

  1. November 2., péntek Halottak napja. Szentmise lesz a plébániatemplomban 1800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.