Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Évközi 30. vasárnap

2018.10.26

Évközi 30. vasárnap

 

2018. október 28.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Csütörtök (november 1.):           Mindenszentek főünnepe

         Péntek (november 2.):                Halottak napja

        

 

  1. Október a Rózsafüzér hónapja, az esti misék előtt (hétfőn és kedden) 1730 órától rózsafüzért imádkozunk.

 

  1. November 1-jén, csütörtökön sírkőszentelést végzek 1000 órától a tabi temetőben. Aki szenteltetni szeretne, kérem, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián. Találkozó a ravatalozónál lesz. Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1-8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára.

 

  1. November 1-jén, csütörtökön Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. SZENTMISÉN VALÓ RÉSZVÉTEL BŰN TERHE ALATT KÖTELEZŐ! Szentmise lesz a plébániatemplomban 800 órakor. A reggeli és az esti szentmise végén is megtartjuk a megemlékezést elhunyt szeretetteinkért. Megkondulnak a harangok az idén elhunytakért.

 

  1. November 2. péntek, Halottak napja. Szentmise lesz a plébániatemplomban 1800 órakor. Akik meglátogatnak egy templomot vagy kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Ez a búcsú elnyerhető a megelőző vagy a következő vasárnapon és Mindenszentek ünnepén is.

 

  1. November 2. elsőpéntek, délelőtt a betegeket gyóntatását végzem, majd 1730 órától gyónási alkalmat biztosítunk, 1800 órakor pedig szentmise lesz.

 

  1. November 4-én, vasárnap tartjuk a Zala - Bóta falurész búcsúját a 930 órakor kezdődő szentmise keretében. Torvajon 1300 órakor kezdődik a szentmise.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, Keresztény Élet illetve Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság- előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.