Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év Évközi 33. vasárnap

2018.11.19

Évközi 33. vasárnap

 

2018. november 18.

 

Ünnepek, emléknapok:

 

Hétfő (november 19.):                Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe

Szerda (november 21.):               A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a

templomban emléknap

Csütörtök (november 22.):                   Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja

Szombat (november 24.):            Dung-Lac Szent András áldozópap és társai

                                               vértanúk emléknapja

 

  1. November 25-én, vasárnap országos gyűjtés van a Karitász javára, amely adományokkal a rászorulókat támogatja Anyaszentegyházunk.

 

  1. November 18-án, vasárnap 1300 órakor a megyeri templomban is lesz szentmise.

 

  1. Azok, akik a jövő évre is szeretnének Új Ember, Keresztény Élet illetve Adoremus újságokat előfizetni, szíveskedjenek jelezni a sekrestyében vagy a plébánián november végéig. Újság- előfizetést a jövő évre – mint idén is – csak a teljes díj befizetésével áll módunkban elfogadni. Az éves díjakról hamarosan tájékoztatom a Testvéreket.

 

  1. Előre hirdetem, hogy Dr. Vajda Péter úti beszámolója az El Caminón töltött 6 hétről 2018. november 24-én, szombaton 1700 órától lesz a plébániatemplomban. Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket!

 

  1. Szent Erzsébet ünnepéhez kötődően megalapítottam a Tabi Plébánia Karitász szervezetét. Az alapítással kapcsolatos teendőkkel valamint a Karitász helyi csoportjának vezetésével Dr. Vajda Pétert bíztam meg. Az alapítást 2018. november 17.én, Feketéné Szabó Márta az egyházmegye Karitászigazgatója végezte.

 

  1. Előre hirdetem, hogy november 25-én, Krisztus Király vasárnapja lesz, az egyházi év utolsó vasárnapja. Ezen a napon a szentmise végén ünnepélyesen kitesszük az Oltáriszentséget, elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát a felajánló könyörgéssel együtt. Akik ezen az ájtatosságon részt vesznek, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel.

 

  1. Adventi zenei áhítatok lesznek a testvéregyházakkal együtt szombatonként 1700 órától a templomokban. Ezen alkalmak előtt a város főterén ökumenikus gyertyagyújtás lesz 1630-tól, majd közösen vonulunk az áhítatok helyszínére. Az első zenei áhítatra december 1-én, szombaton kerül sor a református templomban. Tiszteljük meg egymást, intézzük úgy, hogy ezen alkalmakon részt tudjunk venni!