Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év évközi 4. vasárnap

2018.01.31

Évközi 4. vasárnap

2018. január 28.

Ünnepek, emléknapok:

         Szerda (január 31.):                  Bosco Szent János áldozópap emléknapja

Péntek (február 2.):                   Urunk bemutatása - Gyertyaszentelő Boldogasszony

ünnepe

         Szombat (február 3.):       Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja

 

  1. Február 2. péntek, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. Szentmisék lesznek 800 és 1800 órai kezdettel, amely keretében gyertyaszentelést végzünk. Ezen a napon délután 1500 - 1700  óráig Szentségimádás is lesz a plébániatemplomban. Kérem a Testvéreket, a szentmisékre gyertyákat hozzanak magukkal!
  2. Február 4-én, vasárnap minden szentmisében Balázs-áldásban részesítjük a Testvéreket. Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérjük a torok és minden egyéb más betegségben.
  3. Egyházközségi bálunkra cégek és magánszemélyek tombola felajánlását várjuk, amelyeket leadhatnak a plébánia hivatalban a jövő héten. Előre is köszönjük a szervezők nevében.
  4. Február 3-án, szombaton tartjuk a V. Egyházközségi bálunkat, amely 1730 órakor szentmisével kezdődik, amely előesti szentmise érvényes vasárnapra is. Majd átvonulunk a bál helyszínére, az állami iskola ebédlőjébe. (Virág utca 12.) Kérjük, hogy italokat ne hozzanak be magukkal!!!
  5. Előre hirdetem, hogy február 10-én, szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem, iratkozzanak fel, jelentkezzenek a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében vagy a plébánia elérhetőségein.
  6. Az elmúlt héten, január 19-én, pénteken az egyházközség képviselőtestülete megtartotta az ülését, amelyen elfogadta a 2017-évi számadást, és megszavazta a 2018-évi költségvetést. Mivel 2015-óta az egyházi adóban nem történt változás, döntött annak emeléséről, amely a 2018-as évtől 4000 Ft/fő lesz. Ez még mindig nagyban elmarad az előírtaktól, amely az éves nettó jövedelem 1%-a. Kérem mindenkinek megértését!
  7. Május 14-19-ig lesz az egyházközség nagy zarándoklata, ezúttal Toscana-Umbriába, a szentek nyomában. A zarándoklat csúcspontja Assisi lesz, Szent Ferenc híres és kedvelt városa. Érintjük Firenzét, Pisát, Luccát, Sienát (Szent Katalin városát), Casciát (Szent Rita városát), Al Vernát a misztikus hegyek között, csaknem 1300 m magason, amely Szent Ferenc igen kedvelt helye volt, itt kapta meg stigmáit. Programunkat a mini állam, San Marino Köztársaság fővárosában, San Marinóban zárjuk, a Titano-hegy tetején. A zarándoklat költsége 6 nap/5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli-vacsora) 99.000 Ft + 20 euró, amelyet a buszon kell majd fizetni. Az első részletet 50.000 Ft-ot március 15-ig kérem befizetni a Plébánia Hivatalban. A programról bővebben nálam lehet érdeklődni.