Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év évközi 5. vasárnap

2018.02.22

Évközi 5. vasárnap

2018. február 4.

Ünnepek, emléknapok:

         Hétfő (február 5.):            Szent Ágota szűz és vértanú emléknapja

Kedd (február 6.):            Miki Szent Pál és társai vértanúk emléknapja

         Szombat (február 10.):     Szent Skolasztika szűz emléknapja

 

  1. Február 4-én elsővasárnap van. A bábonyi kápolnában is lesz szentmise, majd 1700 órától a plébániatemplomban szentségimádást tartunk, egyházmegyénk, egyházközségünk lelki megújulásáért. 1800 órai kezdettel pedig szentmise lesz.

 

  1. Előre hirdetem, hogy február 10-én, szombaton Szent Bálint (Valentin) vértanú ünnepéhez kapcsolódva 1800 órára szerelmesek miséjére hívom és várom a házaspárokat, jegyespárokat. Értük imádkozunk, majd a szentmise végén külön áldásban részesülnek, és kis ajándékkal kedveskedünk nekik. Apostolkodjunk ez ügyben, hívjunk másokat is, hogy ez ne csak egy Amerikából érkezett felkapott dolog legyen, hanem hűségük közös ünnepe. A körülbelüli létszám miatt kérem, iratkozzanak fel, jelentkezzenek a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében vagy a plébánia elérhetőségein.

 

  1. Február 11-én, vasárnap 1730 órától kezdjük a Lourdes-i kilencedet. A közös imádkozásra szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A lourdes-i imádság az esti szentmisék előtt van a templomunkban hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap.

 

  1. Május 14-19-ig lesz az egyházközség nagy zarándoklata, ezúttal Toscana-Umbriába, a szentek nyomában. A zarándoklat csúcspontja Assisi lesz, Szent Ferenc híres és kedvelt városa. Érintjük Firenzét, Pisát, Luccát, Sienát (Szent Katalin városát), Casciát (Szent Rita városát), Al Vernát a misztikus hegyek között, csaknem 1300 m magason, amely Szent Ferenc igen kedvelt helye volt, itt kapta meg stigmáit. Programunkat a mini állam, San Marino Köztársaság fővárosában, San Marinóban zárjuk, a Titano-hegy tetején. A zarándoklat költsége 6 nap/5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli-vacsora) 99.000 Ft + 20 euró, amelyet a buszon kell majd fizetni. Az első részletet 50.000 Ft-ot március 15-ig kérem befizetni a Plébánia Hivatalban. A programról bővebben nálam lehet érdeklődni.

 

  1. Hálásan köszönöm azok munkáját, akik az egyházközségi bálunk szervezésében és lebonyolításában részt vettek. Köszönöm a nagylelkű felajánlásokat, amelyek nélkül nem tudtuk volna ilyen szinten megrendezni a bálunkat. Isten fizesse meg mindenkinek, akik bármit is tettek, akár fizikálisan, akár imádságok által kísértek és támogattak bennünket.