Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hirdetések - B év évközi 6. vasárnap

2018.02.22

Évközi 6. vasárnap

2018. február 11.

Ünnepek, emléknapok:

        

Szerda (február 14.):        HAMVAZÓSZERDA, SZIGORÚ BÖJTI NAP

 

 

 

  1. Február 11-én, vasárnap 1730 órától kezdjük a Lourdes-i kilencedet. A közös imádkozásra szeretettel hívom és várom a Testvéreket. A lourdes-i imádság az esti szentmisék előtt van a templomunkban hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap.

 

  1. Február 14-én Hamvazószerda, szigorú böjti nap. Az egyházi előírások szerint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól, illetve húst nem vehetnek magukhoz. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves), nem szegi meg a böjtöt. A főétkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, azok, akik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, és azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. Ezzel a nappal megkezdjük az előkészületünket Krisztus Urunk szenvedésének és feltámadásának méltó megünneplésére. Szentmisék lesznek a plébániatemplomban 800 órakor és 1800órai kezdettel. A szentmisék keretében a hamvazás szertartásában részesítjük a Testvéreket. Aki ezen a napon nem tud ebben részt venni, a vasárnapi szentmiséken is megtartjuk a hamvazási szertartást.

 

  1. Nagyböjt péntekjein 1715 órától keresztutat járunk. Szeretettel kérem, hogy minél többen vállaljanak imádkozni egy-egy keresztúti stációt.

 

  1. Május 14-19-ig lesz az egyházközség nagy zarándoklata, ezúttal Toscana-Umbriába, a szentek nyomában. A zarándoklat csúcspontja Assisi lesz, Szent Ferenc híres és kedvelt városa. Érintjük Firenzét, Pisát, Luccát, Sienát (Szent Katalin városát), Casciát (Szent Rita városát), Al Vernát a misztikus hegyek között, csaknem 1300 m magason, amely Szent Ferenc igen kedvelt helye volt, itt kapta meg stigmáit. Programunkat a mini állam, San Marino Köztársaság fővárosában, San Marinóban zárjuk, a Titano-hegy tetején. A zarándoklat költsége 6 nap/5 éjszakára félpanziós ellátással (reggeli-vacsora) 99.000 Ft + 20 euró, amelyet a buszon kell majd fizetni. Az első részletet, 50.000 Ft-ot március 15-ig kérem befizetni a Plébánia Hivatalban. A programról bővebben nálam lehet érdeklődni.

 

  1. Hálásan köszönöm azok munkáját, akik az egyházközségi bálunk szervezésében és lebonyolításában részt vettek. Köszönöm a nagylelkű felajánlásokat, amelyek nélkül nem tudtuk volna ilyen szinten megrendezni a bálunkat. Isten fizesse meg mindenkinek, akik bármit is tettek, akár fizikálisan, akár imádságok által kísértek és támogattak bennünket.